top of page

Affordable housing scheme of 30 dwellings on Land adjoining Gwel y Llan, llandegfan

Cadnant Planning Ltd has been commissioned by ClwydAlyn Housing Limited and DU Construction Limited to undertake a pre-application consultation (PAC) in respect of proposed development on land adjoining Gwel y Llan, Llandegfan.

 

We give notice that ClwydAlyn Housing Limited and DU Construction Limited is intending to apply for full planning permission for the erection of 30 affordable dwellings, alterations to existing access, creation of a new access and construction of internal access road together with associated works.

Prior to formal submission to the Local Planning Authority and in accordance with the requirements set out in Part 1A of the Town & Country Planning (Development Management Procedure) (Wales) (Amendment) Order 2016, the proposal will be subject to pre-application consultation.

Llandegfan is identified as a Rural Village in the Anglesey and Gwynedd Joint Local Development Plan. The application site lies outside, but directly adjoining the development boundary for Llandegfan. As all dwellings are proposed as affordable units, the development can be considered as an exception site.

 

The proposed development relates to the erection of an affordable housing scheme of 33 dwellings as an exception site on land directly adjoining the development boundary of Llandegfan.

 

The proposed affordable dwellings would comprise of the following mix:

•           four one-bed flats;

•           13 two-bed houses;

•           eight three-bed houses;

•           One four-bed house; and

•           Four two-bed bungalows. 

 

Each dwelling would have parking to the front/side with a small area of front/side garden with the main garden located to the rear. A patio area and garden shed would be provided within each plot.

 

Vehicular access to the proposed development would be gained from the residential estate of Gwel y Llan and Gwel Eryri, with an internal access road and pedestrian pavements within the site linking the proposed development to both existing residential estates.

 

An area of open space would be provided in the site’s northern corner providing a total area of 1,492sqm. A footpath would be provided across the area of open space and the existing PRoW would be diverted to run along the internal pavements provided within the site, then crossing the area of open space to link to the existing PRoW running along the site’s north-eastern boundary.

 

A surface water basin is proposed to be located in the field to the north of the main part of the application site, connected to the proposed residential layout by a deep conveyance swale

This consultation has ended. 

This consultation has ended. 

bottom of page